15 са новите случаи на заразени с COVID-19 у нас

Според ген. Мутафчийски, пикът на заразата се очаква скоро

15 са новите случаи на заразени с COVID-19 у нас | StandartNews.com

Новите данни от 17 часа на 22 март на Националния оперативен щаб, които бяха съобщени на брифинга на щаба, сочат нови 15 заразени с коронавирус у нас. С това общият брой на заразените у нас достигна 185 души, а по думите на председателя на щаба генерал-майор Мутафчийски, пикът на заболяването се очаква скоро. “Пикът на заразата у нас ще бъде най-вероятно до 2-3 седмици“, каза ген.майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Към днешния ден заразените в София са 11 – 8 са потвърдени във ВМА, а 3 в Нционалната референтна лаборатория. В Карлово има 1 случай, в Бургас – два нови случая.

Първа база на „София“ и на „Токуда“ възстановяват своята работа от днес, стана ясно още на брифинга.

Все още не може да се говори за овладяване на епидемията,  отбеляза все пак генералът, като каза, че тепърва ще се правят подобни изчисления.

Според различни международни научни институти, които следят и оценяват ситуацията с пандемията, приложените ограничителни мерки дават положителен резултат. „Винаги могат да се вземат и много по-строги мерки, но те трябва да се обмислят. Изпреварваме голяма част от страните, които налагат различни мерки, но често там става при изтървана ситуация“, каа още проф. Мутафчийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай