Русия изсипва ракети по цивилни! Какво докладва разузнаването

Руските операции се съсредоточават върху региона Донбас, Мариупол и Николаев

Русия изсипва ракети по цивилни! Какво докладва разузнаването | StandartNews.com

Руската армия продължава да взима на прицел в Украйна цивилни, съобщи британското военно разузнаване и даде за пример ракетния обстрел на железопътната гара в Краматорск вчера, при който бяха убити най-малко 52 души, предаде Ройтерс.

"Руските операции продължават да се съсредоточават върху региона Донбас, Мариупол и Николаев, подкрепяни от неспиращи изстрелвания на крилати ракети от руските военноморски сили", пише във всекидневната сводка на службата, публикувана от британското министерство на отбраната. Отбелязва се, че украинската съпротива не позволява на Русия да постигне своята цел да установи сухоземен коридор между анексирания от нея през 2014 г. Кримски полуостров и Донбас.

Украинската армия отчита засилване на артилерийския обстрел от страна на руските сили в Донбас през последните дни, предаде още Ройтерс. "Окупаторите продължават да се подготвят за офанзивата в източната част на нашата страна, за да установят пълен контрол над Донецка и Луганска област", каза днес генералният щаб на украинските въоръжени сили. Ройтерс прави уговорката, че не може да потвърди тези информации по независим път.

Проруските сепаратисти в Източна Украйна на свой ред съобщиха за обстрел от страна на украинските сили през последното денонощие, предаде ТАСС. Именуваната от тях "Донецка народна република" (ДНР) е била обстрелвана 21 пъти. Ранени са били 30 цивилни, твърдят сепаратистите. В "Луганската народна република" (ЛНР) са били регистрирани три обстрела, при които са били нанесени щети на седем жилищни сгради.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай