Защо Марго Роби реши да изиграе Барби, след като мрази тази кукла

Наричат австралийската актриса холивудската Пепеляшка, която няма кръстница фея

Защо Марго Роби реши да изиграе Барби, след като мрази тази кукла | StandartNews.com
  • Наричат Марго Роби холивудската Пепеляшка, която няма кръстница фея
  • Актрисата трепери от папараците, не се отказва от бургери и бира

Животът на Марго Роби напомня приказка на Дисни. Тя пристига от далечна Австралия в САЩ заради мечтата си да се снима във филми и за кратко време се превръща в една от най-търсените холивудски актриси. Успехът й обаче не е поредица от щастливи случайности. Как Марго накара целия свят да се влюби в нея и успя ли за избегне звездната болест, разказва Лента ру.

  • Барбимания

В края на юли излезе един от най-очакваните филми за тази година - пълнометражният "Барби". В историята за известната кукла, принудена да живее в реалния свят сред хората, главната роля е на 33-годишната австралийка Марго Роби, която е и продуцент на проекта. Актрисата никога не е смятала ролята на Барби за върха в кариерата си. Още от дете тя е безразлична към тази кукла и предпочита да строи крепости от кал с двамата си братя, сестра и приятели. В онези години Роби дори не може да си представи, че ще стане една от най-влиятелните актриси в Холивуд с двукратна номинация за Оскар и новия секс символ на цяло поколение.

  • Пепеляшка от австралийския Голд Коуст

Марго често я наричат холивудската Пепеляшка. Тя обаче няма добра фея кръстница и трябва да разчита единствено на себе си. Детството на бъдещата звезда не е безгрижно. Бащата  напусна семейството когато тя е на 5 г. Майката трябва сама да се грижи за четири деца и от сутрин до вечер е на работа в болницата, за да свързва двата края. Марго прекарва много време във фермата с баба и дядо, на които помага да прибират реколтата и да се грижат за животните.

Майката на бъдещата актриса забелязва, че Марго е любопитна и целеустремена, затова я записва в различни училищни групи по интереси, включително гребане, софтбол, танци и цирк. Роби се пробва в театралното студио и актьорството се превръща в истинската й страст.  Тя е приета в частния колеж в Съмърсет , но и започва работа на три места, за да помогне с пари на майка си. Работи като сервитьорка в бар, чисти стаи в хотел, продава сувенири и напитки на плажа. За една година Марго успява да спести малко пари и с тази сума плаща първата вноска за курсове по актьорско майсторство в Мелбърн.

Амбициозната актриса е само на 16 години, когато се мести от провинцията в огромния метрополис. През деня момичето учи, вечер работи като продавачка на сандвичи в закусвалня Subway, а в свободното си време ходи на всякакви прослушвания. Получава съвсем малки роли, късметът й се усмихва едва след няколко години. През 2008 г. Роби е одобрена за главния актьорски състав на известния телевизионен сериал "Съседи". Този проект й носи две номинации за наградата  Logie Awards. Героинята на Марго е толкова обичана от публиката, че може успешно да участва в шоуто още няколко години, но това актрисата тръгва да завладява Холивуд.

  • Новият секс символ

Решението да се премести в САЩ прекъсва връзката на Роби с дългогодишния й приятел Матю Томпсън , който не иска да живее на друг континент.

В Холивуд актрисата се сблъсква с поредица от откази. Чак след 6 месеца я канят за ролята на стюардеса в сериала Pan American, който шумно стартира по канала ABC през 2011 г., но се проваля също толкова шумно.  Този проект обаче става нейният билет за голямото кино. През 2012 г. актрисата участва във фантастичната драма "Гаджето от бъдещето", а през същата година получава предложение за прослушване за ролята на "трофейната" съпруга във филма на Мартин Скорсезе "Вълкът от Уолстрийт". След шумната премиера през 2013 г. Роби се събужда известна. Водещи холивудски режисьори искат да работят с красивата и талантлива блондинка.

През следващите няколко години нейната филмография се попълва с проекти като "Френска сюита", "Фокус", "Z за Захария", "Тарзан. Легенда", "Две кралици". Лъскавите списания се борят за правото да публикуват лицето й на корицата, а списание Time я включва в списъка на най-влиятелните хора под 30 години. Актрисата се оказа напълно неподготвена за повишеното внимание на папараците и интернет хейта, тя трепери всеки път, когато журналистите я преследват. "Фотографи дежуряха пред къщата ми само за да ме уловят в ужасно състояние.  Щом си вземех бургер, изпиех чаша бира или излизах без грим, те правеха много снимки и избраха трите най-ужасни от тях. След това получавах десетки обаждания от студиото. С часове седях на телефона и слушах как ми се карат", казва Марго Роби.

През 2016 г. тя участва в суперзлодейския блокбастър "Отряд самоубийци" в ролята на приятелката на Жокера Харли Куин. За да отговаря на образа, тя трябва да подобри физическата си форма и да овладее акробатиката и въздушната гимнастика.

  • Старание и дисциплина на ръба на фанатизма

За да влезе в образа на Харли Куин, Марго прекарва три седмици в силови и високоинтензивни тренировки с акцент върху корема и задните части, взема уроци по боди балет, упражнява разтягане и йога. Ролята на скандалната фигуристка Тоня Хардинг изисква от нея още повече усилия . "Трябваше да се науча да карам кънки от нулата: тренирах четири месеца пет пъти седмично. Беше невероятно трудно: бях цялата в синини, получих дискова херния на шийния прешлен, но си заслужаваше!"  Под ръководството на личния си треньор Дейвид Хигинс, който работи и със супермоделите Наоми Кембъл и Клаудия Шифър , тя укрепва краката си, като кляка по 100 пъти на ден. През последните години Марго се придържа към балансирана диета, въпреки че многократно е признавала в интервюта, че не е фен на гладуването. Между снимките тя може да си позволи бира, бургери и пържени картофи, но предпочита да не злоупотребява и винаги след това има разтоварващи дни. За закуска тя предпочита смути или каша с горски плодове или ядки. За обяд най-често избира протеинови храни: бобови растения, пилешка салата или печено пиле в лимонов сок със салата от краставици и домати със зехтин, а за вечеря - сладки картофи с пържола от риба тон. Понякога вечер Роби си позволява чаша бяло вино или розе. Актрисата често пропуска закуската. Но прибягва до ограничения само в краен случай, когато трябва да изглежда перфектно. По съвет на Дейвид Хигинс, Марго практикува периодично разтоварващи дни.

  • Продуцент на живота си

Ако вярвате на таблоидите, личният живот на Роби е много бурен, но от време на време публикациите нямат общо с реалността. На актрисата многократно се приписва роман с партньори на снимачната площадка, но тя отказва да коментира тези клюки, защото "не е готова да направи личния си живот публичен". Само едно нещо е известно със сигурност: през 2014 г. в Лондон , на снимачната площадка на "Френска сюита", Марго среща помощник-режисьора Том Акерли. Между тях избухва бурен романс, който завършва две години по-късно със сватба.

Заедно със съпруга си и приятелите си Джоузи Макнамара и София Кер, през същата 2014 г. Роби основа продуцентската компания LuckyChap Entertainment, специализирана в разработването на проекти, в които жените не трябва да бъдат съпруги или приятелки на главния герой. Актрисата многократно е заявявала, че жените във филмовия бизнес все още са в неравностойно положение.

Дебютният проект на младата продуцентска компания е филмът "Тоня срещу всички", който получава три номинации за "Златен глобус". Списъкът е попълнен с лентите "Момичето, което обещава", "Готово", "Страна на мечтите", "Хищни птици" и сензационния "Барби". Днес LuckyChap има офис в Лос Анджелис , договор с Warner Bros и впечатляващ списък от филми за разработване. Почти всички главни роли се изпълняват от жени.

След детство, изпълнено с финансови затруднения, Марго най-накрая осигури достойно бъдеще за себе си и семейството си. Благодарение на упорит труд и закален характер, тя не се спира пред неуспехите и постига всичко, за което мечтае в кариерата и в личния си живот. Популярността на актрисата нараства всяка година. Роби е продуцент на собствения си живот и с примера си доказва, че дори във филмовия бизнес една жена е напълно способна да постигне всичко без връзки и без помощта на мъже.

На снимката - във филма "Вълкът от Уолстрийт" с Леонардо ди Каприо

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай