ВИДЕО: "Най-дълбокият хотел" в света

ВИДЕО: "Най-дълбокият хотел" в света  | StandartNews.com

Стокхолм. Швеция предлага интересно предложение за почивка и уединение на тези, които го търсят – нощувка в "най-дълбокия" хотел в света. Той е построен на 155 метра под земята в сребърна мина и привлича посетители от цял свят.

На час път от Стокхолм, навътре в шведските гори. В този хотел не може да се говори за лукс, той не разполага дори с тоалетна и баня. Това, което привлича туристите, не са удобствата, а възможността да избягат от заобикалящото ги ежедневие, разкрива БНТ.

"Тук няма покритие. Не могат да се използват мобилни телефони или интернет. Тук може да се освободите от тези технологии", изтъкна екскурзоводът Маайке Оуенхенд,

Хиляди хора са нощували в старата мина от 2006 година, когато хотелът отваря врати през 2006 година, насам. Мината е прокопана още през 15-ти век. В цената на апартамента за гости е включена и кошница с храна. Стаите разполагат с телефон за спешни случаи, ако някой от посетителите получи клаустрофобия.

"Много двойки идват тук. Много хора предлагат брак на половинките си тук долу. Винаги е вълнуващо да видиш как пристигат и пазят всичко в тайна, а след това си тръгват с усмивка", добави още Оуенхенд.

Спускането на 155 метра под земята отнема около 5 минути на посетителите, а като се изключи звукът от течаща вода, в мината е много тихо. За любителите на гмуркането на дъното на мината има подводно езеро, дълбоко 30 метра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай