US класация: София е с най-евтините барове

US класация: София е с най-евтините барове | StandartNews.com

София е най-евтината туристическа дестинация за американците. Това става ясно от индекса 3-Star Europe на туристическия портал Price of Travel. Класацията се изготвя, като се вземат предвид някои типични туристически разходи в 47 големи европейски града. Освен местните цени важна роля играят и валутните курсове спрямо долара. Заради промените в тях някои градове могат да са евтини една година и доста по-скъпи на следващата. Цените в класацията са за двама души, които споделят хотелска стая и такси.
За София в US сайта пише, че разполага с много открити кафенета и интересни ресторанти и клубове. Втори в класацията е Букурещ, за който също се твърди, че е много евтин, но все още не привлича достатъчно туристи. В топ 3 попада и Будапеща. За него експертите от туристическия сайт са написали, че има разнообразие от прилични хотели на добри цени.
В първите десет най-евтини дестинации в Европа попадат още Краков в Полша, Рига в Латвия, Сараево в Босна и Херцеговина, Белград в Сърбия, Братислава в Словакия, Киев в Украйна и Тенерифе в Испания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай