Сауна подпали хижа „Гоце Делчев” в Пирин планина

Сауна подпали хижа „Гоце Делчев” в Пирин планина | StandartNews.com

Благоевград. Голям пожар тръгна от сауна и вилня в хижа „Гоце Делчев" в Пирин планина. Тя се намира до долна станция на лифта. Сигнал за бедствието в почивната станция в местността Логовете над Добринище е подаден на телефон 112 в 16,31 часа в понеделник. Веднага на място са пристигнали два екипа огнеборци от Банско и Разлог. Близо час и половина пожарникарите са гасили огнените пламъци, обхванали горния етаж и покрива на хижата.

„Няма пострадали хора, което е най-важно. Хижата е пълна с гости, но при възникването на пожара вътре е имало само една жена, останалите са били навън", каза кметът на Добринище Китан Галчев.

Огънят е унищожил 130 квадрата покривна конструкция, сауната, а 300 квадрата стени са опушени. Долните два етажа не са засегнати толкова от огнената стихия, колкото от водата, с която е потушен огънят на третия етаж и на покрива, разказаха очевидци. това лято фирма „Добринище ски", която стопанисва хижата, направила основен ремонт на постройката. Изградили дори сауна, но точно от нея е тръгнал пожарът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай