Руснаците първи в морето

Цените на Златните като през юли, бирата и коктейлите по 5 лева

Руснаците първи в морето | StandartNews.com

Варна. Руснаците първи скочиха в морето ни. Братушки, румънци и поляци окупираха хотелите в Златни пясъци за великденските празници. Хората на Владимир Путин са първи и най-активни на плажа. Дори хлапетата вече се къпят в морето, въпреки че температурата на водата е 13-15 градуса.

Заради топлото време и наплива от курортисти лекари и спасители вече са заели позиции да следят за реда. 400-те руснаци пристигнаха по линия на социални програми от предприятията, в които работят. Майската им почивка по родното Черноморие е напълно безплатна за тях. В елитния курорт са отворили поне половината хотели и 90 на сто от гостите им пристигат от Румъния. В курорта има и малко поляци и възрастни германци.

Първомайско или великденско кафе, пита със закачка млад търговец в капанче край морето в Златните. Цената расте с наближаване на Възкресение. Великденските пакети са евтини -петзвездните хотели са по 50 евро на човек на ден ултра ол инклузив, а в по-ниско категорийните и по 30 евро. Затова пък цените в заведения и по сергии в комплекса са раздути като през юли. Кафето е 3 лева, половинка бира по 5 лева, 300 г сафрид или чернокоп по 9,90 лева, колкото и порция пелмени.

Всички коктейли са по 5 лева, 50 г маркова ракия 4,50 лв., порция сьомга 21,99 лв., акула пане - 17,99. Цената на плодовете е ударила тавана. 600 г ягоди струват 5 лева, колкото и 200 г диня. Кило грозде гони 13 лв., а бананите и кивито се търгуват срещу петолевка. Заведенията предлагат цяло агне на чеверме срещу 60-70 лева. Българските туристи минават по-тънко. Отстъпка за тях има дори за разходката с пони.

Ранните летовници изпъват снага на плажа по миналогодишни цени. Броят по 8 лева за чадър и още толкова за шезлонг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай