Посрещаме туристи от Индия, Китай и Япония

Болярите с нови 17 обекта в пътеводител "Опознай родния край"

Посрещаме туристи от Индия, Китай и Япония | StandartNews.com

Велико Търново. "Привличаме туристи не само от утвърдени дестинации, като Германия и Русия, а и от Индия, Япония и Китай". Това каза каза зам.- министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов в старата столица. През тази година ще бъдат вложени около 24 млн. лв. за реклама на българския туризъм.  8 млн. лв. се осигуряват от държавния бюджет и около 16 млн. от Оперативна програма "Регионално развитие".  3% ръст на бранша ще има през 2013-а година, като прогнозите ще са съвсем конкретни след изложенията в Киев, Москва и Берлин, които предстоят през месец март.  

Зам.-министърът и областният управител на Велико Търново представиха туристически пътеводител "Опознай родния край". Книжката излиза по инициатива на Областна администрация в партньорство с десетте общини. В него са включени 17 нови туристически маршрута, които обхващат най-значимите туристически и културно-исторически обекти в областта. Изданието е в 24-хиляден тираж и ще се разпространява сред учениците в учебните заведения в областта. 

Целта на националната кампания "Опознай родния край" е да стимулира ученическия туризъм и здравословния начин на живот сред подрастващите, да поощри децата и младежите да опознаят природните и културните забележителности на България. Област Велико Търново е петата в страната, която стартира кампанията и която издава туристически пътеводител за средношколците. Златна значка от БТС  получи великотърновката Анелия Ангелова, ученичка от 11 клас в Природо- математическата гимназия заради това, че е посетила 100-те национални туристическ обекта в България. Сред участниците които са събрали 100 печата бил дори виетнамският посланик. 
Иван Иванов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай