Парк-музей Врана отваря врати

Парк-музей Врана отваря врати | StandartNews.com

София. След обновление и благоустройство природният парк "Врана" отново е отворен за посетители. През първия месец посещениятъа ще бъдат безплатни.

Лятната резиденция на царската фамилия е защитена територия и ще се посещава организирано и с екскурзовод.

"Врана" е естествен природононаучен музей с над 800 декоративни растителни вида, от които приблизително 350 - дървесно-храстови.На територия от почти 1000 декара, паркът е обитаван от около 100 вида птици, лисици, язовци, сови, сърни, зайци, диви котки. Реновирани са четирите езера, централната алея, мостчета, алпинеуми.

Посещенията ще са само съботно-неделни от 10.00 до 16.00 часа. На всеки кръгъл час са предвидени посещения на групи с екскурзовод. Маршрутите са разработени на 350 декара от общо хиляда декара на парка. Освен пейки и места за отпадъци общината обещава и атрактивно осветление.

 

Шестото поредно издание на Националния ден на природните паркове се провежда днес. На територията на всички 11 природни парка в България ще се извърши почистване и ремонт на инфраструктурата. Кампанията традиционно привлича хиляди хора. Тази година 25 утвърдени личности от сферата на изкуството, културата и медиите подкрепиха събитието

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай