Боровец с безплатни ски и сноуборд уроци за Световния ден на снега

Боровец с безплатни ски и сноуборд уроци за Световния ден на снега | StandartNews.com

Боровец за поредна година ще стане на 16 януари (събота) част от големия световен снежен празник - Световния ден на снега. Това ще е петото издание на глобалния снежен празник, който с всяка изминала година събира все повече привърженици и участници по целия свят.

До момента с четирите си издания Световният ден на снега събра над 591 хиляди участника - част от 645 събития в 45 страни.

Специално за празника в Боровец дневните лифт карти за деца до 12 години ще бъдат на символичната цена от 1 лев. Вратите на детския снежен парк Борокидс ще бъдат отворени за най-малките гости на курорта, които ще получат безплатни екипировка и уроци. Възможност да направят своите първи стъпки в ските и сноуборда ще имат и по-големите - безплатнообучениеще бъде предоставено на начинаещи скиори и сноубордисти от всички възрасти от ски и сноуборд училище "Бороспорт".

Целта на Световния ден на снега е да мотивира децата между 4 и 14 години да се запознаят и да заобичат зимните спортове и снежните забавления. Събитието се провежда всяка година по инициатива на Международната федерация по ски – FIS, а Боровец е сред курортите, които участват в празника от самото му начало.

Тази събота "отваря врати" за сезона и фристайл паркът на Боровец – Промо Парк Бороспорт, който се намира в централната част на курорта, срещу хотел "Рила". За всички любители на по-екстремните усещания, екипът на Парка ще даде безплатни уроци по фристайл сноуборд, а професионалистите ще направят демо скоковена Еър Бега.

"Бороспорт" разшири обхвата на още една прекрасна инициатива, започната през миналия сезон. През целия зимен сезон 2016 всички ученици от Община Самоков от детската градина до 12-ти клас ще ползват лифт съоръженията в Боровец безплатно през всичките ваканции и в една седмица през всеки един от зимните месеци, което ще помогне на децата да развият уменията си на скиори и сноубордисти и да заобичат планината и здравословния начин на живот. Още една инициатива с цел популяризиране на ски спорта сред българските деца ще се проведе за пореден път в Боровец. Това е програмата "Научи се да караш ски", която се организира от Министерство на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, и със съдействието на Българската Федерация по Ски. Тя е насочена към деца от 1 до 4 клас и цели да запознае малчуганите с магията на белите спортове.

Програма на Световния ден на снега в Боровец:

Събота 16 януари

10.00 – 16.00: Забавления в детски снежен парк Борокидс
11.00 – 12.00 и 13.00 – 14.00: Уроци по ски за начинаещи
12.00 – 13.00 и 14.00 – 15.00: Уроци по сноуборд за начинаещи
12.00 – 13.00 и 14.00 – 15.00: Безплатни уроци по сноуборд фрийстайл – първи стъпки на боксовете
11.00 – 12.00 и 13.00 – 14.00: Фрийстайл демонстрации в Промо Парк Бороспорт – специални гости "eкстремните"момичета от Wildberries с яркото присъствие на екипа на самия парк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай