Ангелкова: Жирардели е страхотен посланик на България

Ангелкова: Жирардели е страхотен посланик на България   | StandartNews.com

Кърджали е едно от най-впечатляващите места в България. За мен беше истинска чест да посетя този район с древна история, сподели петкратния шампион по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели, който заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова бе на обиколка в Източните Родопи.

Жирардели сподели, че в родния му град в Швейцария няма такива артефакти, каквито е видял в музея в Кърджали и обеща при следващото гостуване в Родопите да доведе семейството си.

„Съветници като Марк Жирардели, който само на собствената си Фейсбук страница има милиони почитатели, са добър начин да се рекламира страната ни в Европа и света", подчерта министър Ангелкова .

Тя съобщи, че в момента Жирардели работи по изработването на стратегия на планинския туризъм в България, а Министерството на туризма стартира две кампании за насърчаване на вътрешния туризъм. Създават се и Регистър на туристическите атракции съвместно с местните власти. „С едно кликване всеки може да научи какви забележителности има в даден регион, какви атракции се предлагат, културната програма на града", обясни Ангелкова. Основното желанието е да се подобри качеството на предлагания продукт както за чуждите, така и за българските посетители.

В Кърджали министърът на туризма Н. Ангелкова и петкратният шампион по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели посетиха възстановения средновековен храм „Св. Йоан Предтеча".Обиколката в региона завърши с посещение на археологическия комплекс Перперикон, след което двамата заминаха за област Хасково.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай