Xiaomi представя 300W технология за зареждане на смартфони: 5 минути и готово

Зареждането на батерията от нула до 50% отнема 2 минути и 11 секунди

Xiaomi представя 300W технология за зареждане на смартфони: 5 минути и готово | StandartNews.com

Марката Redmi на Xiaomi представи своята 300W технология за бързо зареждане. Съобщава се, че на новата технология и отнема по-малко от пет минути, за да зареди батерията на мобилен телефон от нула до 100%. За да докаже думите си, компанията публикува видеоклип, който разкрива някои подробности за новата технология за бързо зареждане.

За да демонстрира новите възможности за зареждане в контролирана среда, компанията е използвала модифициран смартфон Redmi Note 12 Discovery с батерия с капацитет 4100 mAh (оригиналната версия на този смартфон е с капацитет на батерията 4300 mAh). Зареждането на батерията от нула до 50% отнема 2 минути и 11 секунди, а само след пет минути батерията беше заредена на 100%.

Въпреки че видеото е публикувано в официалния акаунт на Redmi в Weibo, заявената мощност на зареждане от 300 W не е вярна. Смартфонът достига цифрата 290W само за около три секунди, а след това се зарежда с по-бавна скорост. А заявените 300 W са теоретичният максимум, който зарядното устройство и батерията могат да достигнат, но от съображения за безопасност има определени ограничения.

Според Redmi, въпреки малкия си размер, захранващият адаптер разполага с технология Double GaN и има "над 50 нива на защита". Кога ще бъде представен първият масово произвеждан смартфон с поддръжка на 300W бързо зареждане, засега не е известно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай