Twitter отчита почти 50% спад в приходите от реклама

Мъск очаква по-добри резултати през юли

Twitter отчита почти 50% спад в приходите от реклама | StandartNews.com

Twitter отчита почти 50% спад в приходите от реклама, което не отговори на очакванията на Илон Мъск от март, че Twitter може да достигне положителен паричен поток до юни.

По думите му Twitter не е отчел увеличението на приходите от реклама, което се очакваше през юни, добавяйки, че „юли е малко по-обещаващ“. Twitter Spaces също все още не е генерирал приходи. 

Това е последният знак, че агресивните мерки за намаляване на разходите, откакто Мъск придоби Twitter през октомври, сами по себе си не са достатъчни, за да доведат Twitter до положителен паричен поток, и предполага, че рекламните приходи на Twitter може да не са се възстановили толкова бързо, колкото предполага Мъск.

След като съкрати хиляди служители и намали сметките за облачни услуги, Мъск каза, че компанията е намалила разходите си извън дългове до 1,5 милиарда долара от прогнозираните 4,5 милиарда долара през 2023 г. Twitter  е изправен пред годишни лихвени плащания от около 1,5 милиарда долара в резултат на дълга тя пое сделката за 44 милиарда долара, която превърна компанията в частна.

Не е ясно каква времева рамка е имал предвид Мъск с 50% спад в приходите от реклама. Той каза, че Twitter е на път да публикува 3 милиарда долара приходи през 2023 г., спад от 5,1 милиарда долара през 2021 г.

Twitter беше критикуван заради слабото модериране на съдържанието, последвано от изселване на много рекламодатели, които не искаха техните реклами да се показват до неподходящо съдържание.

Наемането на Линда Якарино, бивш рекламен шеф в NBCUniversal на Comcast като главен изпълнителен директор, сигнализира, че продажбите на реклами са приоритет за Twitter, въпреки че работи за увеличаване на приходите от абонаменти.

Якарино започна работа в Twitter в началото на юни и каза на инвеститорите, че Twitter планира да се съсредоточи върху видео, създатели и търговски партньорства и е в ранни преговори с политически и развлекателни фигури, платежни услуги и издатели на новини и медии.

В четвъртък Twitter каза, че избрани създатели на съдържание ще имат право да получат част от рекламните приходи, които компанията печели в опит да привлече повече създатели на съдържание към сайта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай