Nokia и Технологичният университет в Сидни пускат първата в света 5G пивоварна

5G мрежата за UTS Tech Lab е част от проекта Nokia 5G Futures Lab

Nokia и Технологичният университет в Сидни пускат първата в света 5G пивоварна | StandartNews.com

Nokia и Технологичният университет в Сидни (UTS) обявиха успешното стартиране на първата в света микропивоварна, която използва облачни технологии и частни 5G мрежи в процеса на приготвяне на бира. Уникалното съоръжение е част от изследователската платформа на UTS Industry 4.0.

Необичайното за новия производствен обект е, че разработчиците са създали цифров близнак на истинска немска пивоварна, разположена в Техническия университет в Дортмунд, Германия. 5G връзката се използва за получаване на информация от сензори, записване и наблюдение на всяка стъпка от процеса на варене. Данните, предоставени от пивоварната в Дортмунд и нейния цифров близнак в облака, се използват за оптимизиране на процеса на варене.

5G мрежата за UTS Tech Lab е част от проекта Nokia 5G Futures Lab, който стартира през ноември 2021 г. и вече се използва в подкрепа на други инициативи, спонсорирани от австралийското правителство, като част от съвместния проект Nokia/UTS 5G Connected Cobots. Частната мрежова инфраструктура включва Nokia FastMile 5G, платформата Nokia Digital Automation Cloud 5G и малки базови станции Nokia AirScale Indoor Radio (ASiR).

Според говорител на Nokia обектът на Индустрия 4.0 е оптималната среда за разработване и тестване на нови начини за използване на 5G. Цифровата микропивоварна демонстрира възможностите на частните 5G мрежи и облачните технологии, за да помогне на технологиите да оптимизират процеса на пивоварство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай