Мъск ще представи през есента робот, който замества напълно човек

Това е причината да премести събитие на Tesla за септември

Мъск ще представи през есента робот, който замества напълно човек | StandartNews.com

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск съобщи, че мести датата на събитието на компанията „Ден на изкуствения интелект“ от август за септември. Целта е да може да покаже "работещ" прототип на Optimus - хуманоидния робот, за който Мъск казва, че ще поеме повтарящите се, скучни задачи, които хората мразят да изпълняват.

Роботът беше анонсиран по време на последния AI ден на Tesla през август 2021 г. След като обеща да разкрие работещ прототип някъде през 2022 г., все пак милиардреът обяви намеренията си.

Историята на Tesla е осеяна с фантастични идеи, които никога не са се реализирали, като слънчева мрежа Supercharge, смяна на батерии , роботизирани зарядни устройства в стил змия, пътуване с ракета от град до град или самоуправляваща се кола, която бихте могли да извикате в цялата страна .

Изграждането на робот, заместващ човека, е нещо, което никоя компания на земята не е правила. Дори Boston Dynamics, която произвежда един от най-модерните двукраки роботи в света, никога не е описвала машините си като нещо друго освен експериментално. Неговият робот Atlas все още често се спъва и пада, въпреки повече от десетилетие работа.

Дали Мъск ще успее да надскочи това постижение, предстои да се разбере.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай