Meta обмисля платен абонамент

Целта е да избегне санкциите на ЕС

Meta обмисля платен абонамент | StandartNews.com

Meta може да позволи на потребителите да плащат на Facebook и Instagram, за да избегнат реклами в своите емисии, поне в Европа.

Според New York Times Meta обмисля платен абонамент за своите социални медийни продукти, опитда потуши опасенията на ЕС относно поверителността на данните и рекламите. Няма обаче информация за цената или датата на пускане и не е потвърдено дали наистина ще бъде пуснат.

Meta не отговори на искане за коментар.

Компанията се бори с ЕС и други европейски регулатори относно предполагаеми нарушения на поверителността от нейните услуги за проследяване на реклами и трансфер на данни. Комисията за защита на данните на Ирландия глоби Meta с 1,3 милиарда долара за прехвърляне на данни на европейски потребители към САЩ, нарушение на GDPR. САЩ и ЕС подписаха споразумение за трансфер на данни през юли, облекчавайки ограниченията върху социалните медийни платформи. 

Meta вече започна да предлага възможност за отказ от насочена реклама в ЕС и според съобщенията предложи  да отиде по-далеч и да я прехвърли към опция за включване за всички в региона.

Meta също забави пускането на новата си социална платформа, Threads, в Европа поради регулаторни опасения. Компанията изглежда се притеснява от предстоящия Закон за дигиталните пазари, който не позволява на компаниите да използват повторно лични потребителски данни, включително тяхното име и местоположение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай