Как да решим проблемите с пълната памет в телефона

Ето го решението

Как да решим проблемите с пълната памет в телефона | StandartNews.com

 

Смарт телефоните могат да имат различни гигабайти памет. Поради постоянното добавяне на приложения, снимки, видеоклипове и други файлове с времето тя обаче може да се запълни изцяло, което да се отрази на оптималната му работа. Как да освободим отново място, за да се оптимизира работата на устройството, прочетете в следващите редове.

Оптимизиране на съхранението на снимки и видеоклипове

Обикновено те заемат най-голяма част от паметта на телефона. Ето как може да се оптимизира тяхното съхранение, за да се освободи памет:

  • компресиране – съществуват множество инструменти, които позволяват да се намали размерът им, без да има някакво значително отражение върху качеството;
  • изтриване на дублирани снимки – много хора правят по няколко щраквания на едно и също нещо. Затова, за да освободите пространство, прегледайте галерията си и изтрийте ненужните дубликати;
  • архивиране на стари снимки – може да архивирате или да преместите на друго външно устройство такива, които не искате да изтривате, но желаете да запазите.

За да се възползвате максимално от възможности на своя телефон, е важно редовно да организирате медийните си файлове, съветват специалистите от магазин за аксесоари за мобилни телефони Мобел

Как да премахнем ненужни приложения и да спестим място?

Те също заемат значителна част от паметта на телефона. В този случай е добре периодично да преглеждате и оценявате приложенията на вашето устройство. Ако има такива, които не използвате редовно, най-добре ги изтрийте. Освен това, много от тях съхраняват временни файлове, които се натрупват с времето. За да освободите пространство – хубаво е да си чистите кеш паметта.

Ако има такава възможност, също е по-добре да използвате леки версии на изтеглените от вас приложения. Някои от по-популярните имат такива, като те заемат по-малко място и са оптимизирани за бърза работа.

Предимства от използването на облак за съхранение

Съхранението в облачното пространство предлага удобен начин да освободите пространство на вашия телефон. Какви са неговите предимства?

  • безопасност – при повреда или загуба на смартфона вашите данни няма да изчезнат;
  • достъп отвсякъде – може да достъпите вашите неща от всяко устройство с интернет връзка;
  • автоматично резервно копие – някои облачни услуги правят автоматично резервно копие на качените файлове.

Независимо дали го ползвате за професионални цели, или просто искате да подобрите работата на телефона си, следвайте тези съвети и ще забележите разлика.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай