Илон Мъск с амбиция да прави свой телефон

Той се закани на този ход, ако приложението на Twitter бъде спряно

Илон Мъск с амбиция да прави свой телефон | StandartNews.com

Илън Мъск заяви, че ще направи свой собствен смартфон, ако Google и Apple забранят Twitter от своите магазини за приложения. 

Мъск отговори в туит в отговор на консервативния подкастър Лиз Уилър, че се надява ситуацията да не се стигне дотам, но че ще вземе това решение, ако е необходимо. 

„Със сигурност се надявам да не се стигне дотам, но да, ако няма друг избор, ще направя алтернативен телефон“, каза той. 

Уилър първи предложи идеята, като каза, че половината от страната „щастливо ще се откаже от предубедените, подслушващи iPhone и Android“. 

Мъск, който нарече себе си „абсолютист“ на свободата на словото, изрази общото си противопоставяне на безсрочните забрани на акаунти в Twitter и наскоро отмени забраните върху профилите на бившия президент Тръмп и представителя Марджъри Тейлър Грийн. 

Много рекламодатели избягаха от Twitter, след като сделката на Мъск за придобиване на платформата приключи миналия месец. В резултат на това Мъск съкрати почти половината от персонала с аргумента, че компанията излива пари.

Освен това се появиха опасения относно липсата на модериране на съдържанието и възстановяването на забранените потребители на платформата след поглъщането на изпълнителния директор на Tesla.

Милиардерът стартира и платен абонамент за потвърждение на акаунта, но след като серия от потребители се представяха за видни фигури в платформата, програмата беше спряна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай