Facebook и Instagram ще премахват публикации, предлагащи хапчета за аборт

Мета цитира политиката си по отношение на фармацевтичните лекарства

Facebook и Instagram ще премахват публикации, предлагащи хапчета за аборт | StandartNews.com

Facebook и Instagram премахват публикации от потребители, които предлагат помощ за достъп до хапчета за аборт, заявявайки, че нарушават политиката относно фармацевтичните продукти.

След отмяната на Върховния съд по делото Роу срещу Уейд в петък, потребителите на социалните медии споделиха публикации, предлагащи да изпратят по пощата хапчета на хора, чийто достъп до аборт е лишен или скоро ще бъде премахнат.

Но потребителите разбират, че техните оферти бързо са премахнати или ограничени. Продажбата, подаряването и прехвърлянето на огнестрелни оръжия и марихуана също са забранени, съгласно същия раздел от политиката на Meta за ограничени стоки, която забранява фармацевтичните продукти.

В отговор на това говорителят на Meta Анди Стоун туитна, че „съдържание, което се опитва да купи, продаде, търгува, подари, поиска или дари фармацевтични продукти, не е позволено“. Стоун казва, че публикациите, съдържащи информация относно „достъпността и достъпността на лекарствата, отпускани с рецепта“, са разрешени и че компанията коригира случаи на „неправилно прилагане“.

В дните след обръщането на Роу социалните медии се превърнаха в ключов инструмент за разпространение на информация за наличните ресурси за аборт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай