Apple ще позволи на iPhone да работи като POS терминал

Нововъведението ще дойде след обновяване на софтуера

Apple ще позволи на iPhone да работи като POS терминал | StandartNews.com

Според информация на Reuters, Apple ще въведе нова услуга, която ще позволи на бизнеса да използва iPhone като POS терминал (устройство за плащане с карта), без да е нужен допълнителен хардуер.

Новата възможност ще се появи в апаратите чрез актуализация на софтуера през следващите месеци. Тя ще позволи на клиентите да плащат директно чрез NFC чипа, като поставят своите безконтактни кредитни или дебитни карти, iPhone или Apple Watch на друг iPhone.

Все още не е  ясно дали тази нова функция ще бъде част от Apple Pay, или компанията от Купертино ще си партнира със съществуващите доставчици на разплащания като Mastercard, Visa и др. В момента Apple позволява на търговците да използват своя iPhone или iPad като POS станция чрез хардуерни прикачени модули като четците Square на Block Inc, които се включват в устройството.

Новият ход ще позволи на iPhone да работи като софтуерен POS (Soft POS), който вече е наличен на устройства с Android чрез няколко приложения на трети страни. По този начин множество малки търговци ще имат бърза и лесна възможност за разплащане в своя търговски обект, без да имат нужда от специални регистрации и поддръжки.

A тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай