За 28 секунди 97 куршума. Теглиха чертата на гръцки мафиот

Стреляно е с две оръжия

За 28 секунди 97 куршума. Теглиха чертата на гръцки мафиот | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Публичен разстрел е извършен в Атина. Жертвата е гръцки мафиот, като се предполага, че екзекуторите са скъпо платени килъри.

За 28 секунди екзекуторите изстрелват 97 куршума по жертвата. Стреляно е с две оръжия. Това са първите данни, разпрастранени от разследващия екип.

Става въпрос за показна екзекуция в центъра на Атина срещу една от най-значимите фигури на мафията в Гърция, казаха водещи полицаи. Според записи на видеокамери жертвата е нападната, докато се качва в автомобила си. Срещу 44-годишния мъж е стреляно от две посоки. Не е имало никаква възможност той да се спаси. Предполага се, че това е най-скъпото поръчково убийство, като са действали професионални килъри.

По данни на полицията жертвата в миналото също е извършвал екзекуции, преди да се издигне в йерархията на мафията. Срещу него е имало подозрения, но без директни доказателства, че е извършил миналата година две убийства.

Медиите припомнят, че убитият е участвал и в престъпна група за изнудване и заплахи срещу висши магистрати, както и отвличане.

"Става дума за разчистване на сметки в гръцката мафия", категорични са в коментаторите в медиите.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай