Русия поряза Израел. Важно решение на Москва

Симон, припомни ми кога Израел осъди поне един удар на киевския режим по руските региони

Русия поряза Израел. Важно решение на Москва | StandartNews.com

Източник: ТАСС

Външното министерство в Москва отговори на призива на израелския посланик в Русия Симона Халперин да осъди иранската атака, като отбеляза, че "държавата Израел не е осъдила нито един от ударите на Киев по руска територия", предава ТАСС.

"Симона, припомни ми кога Израел осъди поне един удар на киевския режим по руските региони. Не помниш ли, и аз. Но си спомням редовни изявления в подкрепа на действията на украинския президент Зеленски", е коментирала Мария Захарова, официален говорител на руското МВнР.

По-рано в изявление руското външно министерство изрази "изключителна загриженост от поредната опасна ескалация в Близкия изток и призова всички замесени страни към сдържаност". Както отбелязва ведомството, "Москва очаква регионалните държави да решат съществуващите проблеми с политически и дипломатически средства".

Украинският президент Володимир Зеленски обаче осъди иранската атака срещу Израел, призовавайки към усилия за предотвратяване на по-нататъшна ескалация на напрежението в Близкия изток.

„Иранските действия заплашват целия регион и света, както руските действия заплашват с по-широк конфликт. Очевидното сътрудничество между двата режима в разпространяването на терора трябва да се сблъска с категоричен и единен отговор от света“, написа Зеленски в социалната мрежа Х.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Веселин
преди 2 седмици

А ти, Захариева, ми припомни кой кого нападна - Украйна на Русия или Русия на Украйна?! Или и това не си спомняш...

Откажи
Александър Маккуин
преди 2 седмици

Явно въобще не си в час, Веселин! Не е лошо да се поинтересуваш малко поне и за Израел и за Украйна!

Откажи