Гришо със своя фондция за подпомагане на деца

Винаги съм искал да се занимавам с благотворителност, твърди звездата ни

Гришо със своя фондция за подпомагане на деца | StandartNews.com

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разкри, че е основал фондация в България, която да помага на деца в неравностойно положение. Родната ракета даде обширно интервю за изданието Hello Monaco.

„Винаги съм искал да се занимавам с благотворителност. Когато се контузих за първи път миналата година, се прибрах в България и бях с майка ми. Исках да посетя няколко места, за да видя как живеят децата. Особено в домовете за сираци, исках да видя как живеят те в някои региони. Гледката не бе приятна, беше тежко, беше трудно да видя как тези деца на практика нямат шанс в живота. Основах своя собствена благотворителна организация - Фондация Григор Димитров, така че съм много щастлив. Базирана е в България. В миналото сме помагали на редица фондации там. Надявам се в бъдеще да можем да помогнем още повече, когато нещата се оправят", разкри Григор.

По темата дали ситуацията със сирачетата в България е лоша, родният тенисист отвърна:

„Не е чак толкова лоша, но бих искал да ви разкажа една история. Когато бях много малък майка ми ме вземаше от училище. По пътя имаше светофар и спирахме, за да изчакаме. Наблизо имаше дом за сираци и децата всеки път протягаха ръце през оградата. Майка ми ми казваше „Сине, тези деца са там, защото си нямат семейства“. Това много ме натъжаваше и плачех всеки път, когато минавахме от там. Един ден мама ме попита „Искаш ли да им помогнеш?“, а аз отговорих „Да, искам!“. Тогава тя ми каза „Стани добър тенисист и помагай на децата“. Тази мисъл е в главата ми още от малък. Винаги съм искал да изградя такъв тип училище“, сподели хасковлията.

Григор говори и по други теми, като например коя е най-ценната победа в кариерата му.

„Миналата година на US Open срещу Роджър. Да го победя на такъв турнир и то по такъв начин, това означаваше за мен повече от всичко. Разбира се, ценя и много други мои победи, но точно тази означаваше за мен нещо повече от една победа. Бих казал, че този мач е останал в съзнанието ми".

Българският тенисист заяви също, че не спира да мечтае всеки ден, защото от своя баща знае, че единственият начин да се развиваш е като не спираш да мечтаеш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай