Безплатно приложение дава картина и инфо от ски центъра над Банско

Безплатно приложение дава картина и инфо от ски центъра над Банско | StandartNews.com

Най-добрият български зимен курорт Банско вече може да се похвали с мобилно приложение, което дава пълна информация за условията в планината. Програмата „Bansko ski" е безплатна и може да бъде изтеглена от всички притежатели на смартфони. Потребителите, които са инсталирали нововъведението, ще бъдат осведомени за зимните условия, дебелината на снежната покривка, работещите лифтове, ски съоръжения и писти във всеки един момент.

През приложението туристите вече могат и да следят шест камери, поставени на ключови места в планината. Пълна справка за метеорологичните условия също е публикувана. Ясно се виждат температурата, скоростта и посоката на вятъра, влажността на въздуха и други важни неща за климата и времето. Скиорите вече могат да получават и информация за наличието на пресен, скоро навалял сняг.

Мобилното приложение информира потребителите и за точното им местоположение в планината, чрез което ще помага на туристите при опасни ситуации. Бързо набиране на телефоните на Планинската спасителна служба и на ски зоната ще облекчава скиорите в напрегнати моменти.

Чрез няколко докосвания на смартфоните всички потребители, инсталирали новата програма, ще могат да се свържат с хотелите в Банско, да направят резервация за ресторант и да разберат повече за всички спортове, които могат да практикуват в зимен курорт №1 на Балканите.

„Пешеходният туризъм също намира място в новото приложение, любителите му ползват много удобства и научават повече за планинските условия и терените, които могат да обходят. Правим всичко за улеснението и информираността на туристите", заяви Иван Обрейков, директор маркетинг на фирмата-концесионер. Владимир Симеонов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай