Бундестимът оцеля срещу Испания! Чака се драма в групата

Дербито на деня на Мондиала завърши 1:1

Бундестимът оцеля срещу Испания! Чака се драма в групата | StandartNews.com

Логично реми между Испания и Германия в едно от големите дербита на груповата фаза на Мондиала. Мачът завърши 1:1, като нещата в тази група ще се решават драматично в последния кръг.

ГРЕДА ЗА ИСПАНИЯ! Ла Фурия организира страхотна атака в тази 7-минута. Топката достигна до Дани Олмо, който стреля мощно от границата на наказателното поле, Нойер успя да реагира и кълбото се отби от напречната греда. Германия оцеля в тази минута.

Испания е доста по-активният отбор в началните минути на двубоя и владението на топката го доказва - Испания: 75%, Германия: 25%.

0:1! РЮДИГЕР! Не! Попадението е отменено. Оказа се, че немският защитник се е намирал в положение на засада. Това попари немците в момент на сериозна надежда.

Пресата на Бундестима даде резултат в тази 56-а минута. Кимих открадна топката от бранителите на Испания, комбинира с Гюндоган, който върна към Кимих... последва удар, но вратарят на Испания спаси по невероятен начин.

1:0! АЛВАРО МОРАТА! Жорди Алба получи топката на левия фланг, намери с пас по земя Мората в наказателното поле и резервният нападател на испанците прокара топката покрай Нойер! Това стана в 62-та минута.

В 73-та минута Мусиала беше хитро изведен сам срещу вратаря на Испания, но ударът му попадна точно в тялото на Унай Симон! Това беше отличен шанс за Бундестима да се върне в мача.

1:1! НИКЛАС ФЮЛКРУГ!  Духът на Германия е жив, въпреки лимитираните възможности на отбора. Този гол променя коренно ситуацията за Бундестима.

Нещата можеха да добият драматичен обрат в последната минута, на защитата на Испания опази вратата си.

Така Ла Фурия има 4 точки и води в класирането. Немците са сензационно последни с точка, но при победа над Коста Рика в третия кръг ще имат шансове да продължат напред.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай