Не е за вярване! През 2015 г. мутри правят картотеки в БФС

Не е за вярване! През 2015 г. мутри правят картотеки в БФС | StandartNews.com

Вероятно редовете по-долу биха изглеждали като сцена от криминален роман, ако не бяха тъжна родна действителност. Вчера следобед Гриша Ганчев нахлува с мутри в зоналния съвет на БФС и след няколкочасови заплахи и натиск върху служителите успява да картотекира играчите на ЦСКА за участие във „В" група въпреки пропуснатия срок, но не от името на „ПФК ЦСКА" АД – клубът с отнет лиценз, който според правилата трябва да играе във „В" група, а от името на новорегистрираното дружество „ФК ЦСКА" АД, което, пак според правилата на Футболния съюз, трябва да започне спортният си път от зоналните първенства.

Изводът е само един – явно за Гриша Ганчев няма закони, няма правила. Ще бъде ли държавата безмълвен свидетел на поредната провокация на ловешкия бизнесмен. И дали замисълът тук не е доста по – дълбок, а ЦСКА е само необходимия катализатор в организиран план за дестабилизация на държавата от страна на добре познатия ни дует Цветан Василев – Гриша Ганчев. Но този път с участието на нови лица – платени от Ганчев криминално проявени фенове от агитката на ЦСКА, които по команда да предизвикат уличен натиск и безредици. Само времето ще покаже верността на това предположение.
Но какъвто и да е замисълът, едно е ясно – с подобни действия Ганчев опетни тежко достойнството на червения клуб. Жалкото е, че след десетилетия на спортна слава един от най – обичаните футболни клубове е употребен брутално за користни цели.

Дали някои си е представял, че ще дойде време, когато мутри ще картотекират със заплахи играчите на славния ЦСКА. И за кой точно ЦСКА ще се състезават тези играчи – за легитимния носител на спортните успехи и трофеи „ПФК ЦСКА" или за новорегистрирано дружество, без история, за чиито интереси в момента се „грижат" криминално проявени хора, използващи силови похвати. Хора, като Гриша Ганчев – ортакът на банкера фараон Цветан Василев, който открадна „Петрол" и който е подсъдим за данъчни престъпления, и неговия нов съратник по цесекарска линия – Росен Петров, по прякор „Животното", който е осъден за наркотрафик с влязла в сила присъда, но който вместо да изтърпява наказанието си се оказва, че се разпорежда в БФС като у дома си.

Според информацията в медиите въпросният г-н, носещ прякора "животното" също е взел участие при „склоняването" на служителите на БФС да извършат скандалното и незаконно картотекиране на новорегистрираното ЦСКА. Едва ли стотиците хиляди достойни фенове на легендарния червен отбор заслужават този криминален тандем.

Сега въпросите отново са към компетентните институции. Ще допусне ли БФС един новорегистриран клуб да се състезава направо във „В" група и то след скандално получена картотека? Ще покаже, да ли може да защитава собствените си правила от грубото им погазване, или ще се превърне в съучастник на мутрите? Някои казват, какво значение има кое точно ЦСКА ще бъде картотекирано, та това е аматьорската „В" група. Да, сигурно не е толкова важно, но въпросът за мутренските похвати е принципен, та нали времето на мутрите остана в 90 – те години. Ще допусне ли държавата в лицето на прокуратурата и полицията мутри да нахлуват в официални учреждения като Футболната централа и да заплашват безнаказано, с което да показват за пореден път, че държавата ни е пародия на законността.

Остава и въпросът към стотиците хиляди фенове на ЦСКА – ще защитят ли те достойнството на любимия си клуб, като не допуснат криминално проявени лица да употребяват ЦСКА за лични цели. Защото достойните хора, които могат да поемат отговорността за бъдещото на червения отбор, все още не са се свършили, за да остане ЦСКА в ръцете на мутрите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай