Свен Крюгер - кметът на Фрайберг, Германия: Впечатлен съм от красотата на Стара Загора

Свен Крюгер - кметът на Фрайберг, Германия: Впечатлен съм от красотата на Стара Загора | StandartNews.com

В Общинска администрация, заместник-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев посрещна кмета на Фрайберг, Германия Свен Крюгер, придружаван от доц. д-р Емил Славов, зам.-ректор на Тракийския университет и д-р Здравко Тодоров, ръководител на Ветеринарен симулационен център в университета. На срещата присъстваха и Георги Симеонов, директор на Дирекция „Инвестиции и европейски проекти“ и Росица Копривчина, директор на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“. Германският кмет е в града по покана на старозагорското висше учебно заведение.

 

„Радвам се да ви кажа добре дошъл в Стара Загора. Град с 8-хилядна история, с която вярвам, че ще ви бъде интересно да се запознаете“, приветства госта Радостин Танев.

 

 

По време на срещата бяха положени основи за бъдещи инициативи, които ще свържат двата града, както и дадена заявка за обмяна на опит, полезен както за града, така и за университета. Обсъдени бяха екологичните практики и инвестиционните заложби на Стара Загора, а в края на срещата Свен Крюгер отправи покана към ръководството на Община Стара Загора за посещение във Фрайберг и още по-задълбочено сближаване между града на липите и университетския град в Саксония, Германия.

 

 

Фрайберг, град в Германия, се намира  между Дрезден и Кемниц. Занаятчиите на Фрайберг са смятани за най-добрите минни специалисти в Европа. Фрайбергската минна академия се състезава за титлата на най-стария металургичен/минен университет в света. Традиционно, значителна част от жителите на Фрайберг са студенти от Техническия университет. Много от тях остават в града след дипломирането си. Съвременният Фрайберг е център за производство на полупроводници и слънчева енергия.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай