Шефка на театър хвърли оставка заради безпаричие

Шефка на театър хвърли оставка заради безпаричие | StandartNews.com

Благоевград. Липсата на средства за заплати и задължения в размер на 245 000 лева са причина шефката на благоевградския драматичен театър „Н. Вапцаров" Надежда Асенова да подаде оставка. Тя направи това късно в сряда и от днес не заема поста.

Асенова призна, че решението й е продиктувано от тежкото финансово положение, в което е изпаднала културната институция. Според нея Министерството на културата разполага с финансови средства да помогне, но явно се предпочита друг да е ръководител на храма на Мелпомена в Благоевград. Занапред ще се занимава с режисура. През февруари, когато бе назначена от тогавашния културен министър Вежди Рашидов за директор на благоевградския театър, сред трупата имаше брожение срещу нея.

Зам.-министърът на културата Васил Василев пристига на спешно посещение в Благоевград днес. Визитата е продиктувана от финансовата криза в театъра и нуждата от своевременно решение на създалите се в институцията проблеми.

Ще има пресконференция в 11,30 часа. Очаква се на нея да бъде представен новият директор на културната институция, след като досегашният подаде оставка. Най-вероятно начело на театъра ще застане актьорът Рашко Младенов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай