Първи подробности! Какво се случва с пожара в Пловдив

Още не са изяснени причините за пожара

Първи подробности! Какво се случва с пожара в Пловдив | StandartNews.com

Четири екипа на пожарната се включиха в гасенето на покрива на Пампоровата къща в Стария град на Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в града. Сградата е паметник на културата от местно значение и е необитаема.

Към този час пожарът е локализиран. На място ще остане да дежури екип на пожарната, предава БТА.

ВИЖ ОЩЕ: Пожарните хвърчат. Знакова сграда гори в Пловдив

По първоначална информация са изгорели около 15 квадратни метра покривна конструкция, съобщиха от пресцентъра на Община Пловдив. На място бяха кметът Костадин Димитров, заместник-кметовете Пламен Панов и Иван Стоянов, директорът на “Старинен Пловдив” доц. Елена Кантарева, Гергана Костадинова и Запрян Деликоснов от общинския институт. Системата за пожароизвестяване се е задействала около 18:15 часа тази вечер. Дежурните охранители веднага са подали сигнала, на който огнеборците са реагирали светкавично.

Предстои причините за пожара и нанесените щети да бъдат установени. Огледите ще продължат и утре през деня. Къщата в подножието на Античния театър е застрахована, уточни доц. Кантарева. Кметът Костадин Димитров увери, че ще се предприемат всички стъпки за ремонта на Пампоровата къща, а сезон 2024 на Античния театър не е застрашен.

На страницата на Общински институт "Старинен Пловдив" Пампоровата къща е посочена като ВИП гримьорна за мероприятията на Античния театър.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай