Няма новозаразени в Бургас

Взетите досега проби на медиците от Спешния център са отрицателни

Няма новозаразени в Бургас | StandartNews.com

В Бургас и областта доказаните случаи на коронавирус остават 24. В момента 7 пациенти са в болница, 5 в Инфекциозното отделение на УМБАЛ – Бургас и 2 в Айтос, съобщават от общинския кризисен щаб.Няма пациенти, които да са на апаратна вентилация, 2 са на кислородна терапия, но са в стабилно състояние. 4 са изписаните до момента пациенти. Всички настанени в болница са в много добро общо състояние.

Вчера започна тестването с PCR на медиците от Спешния център за бърза помощ. До момента са излезли 31 проби и всички са отрицателни. Общинският щаб взе решение да продължи с тестването на медици на първа линия, в близките дни ще се тестват 24 човека от медицинския персонал в Инфекциозното отделение и 50 в Спешно отделение към УМБАЛ - Бургас. Пробите ще бъдат платени от бюджета на Община Бургас.

Всички взети проби на служители на полицията са отрицателни.

1444 са хората под задължителна карантина за областта, от които 587 са за община Бургас. Днес във всички пощенски клонове стартира раздаването на пенсии, извършва се дезинфекция в касовите салони, следи се за пропускателния режим, направена е организация, за да се спазва дистанция между посетителите и да няма струпване на групи пред сградите. Във всички пощенски клонове на пенсионерите ще бъдат раздадени 600 предпазни маски, осигурени от Община Бургас.

Служители на Община Бургас и изнесен служител от „Български пощи“ вече доставят и по домовете пенсиите на трудноподвижни хора.

Общинският щаб сформира логистично звено от лекар, юрист и финансист, което от днес започва да разглежда всички постъпили заявки от здравните заведения в общината за необходимост от защитни облекла, консумативи, дезинфектанти и други материали. Тяхното разпределение и доставяне ще се извършва всеки ден.

В момента в УМБАЛ – Бургас има наличност от 25 респиратора, които се определят като достатъчни при сегашната епидемиологична обстановка. Щабът прави проучване за закупуването на линейка както и сет с хирургични инструменти, от които болницата има нужда.

От Община Бургас ежедневно доставят защитни облекла и дезинфектанти за Спешния център, УМБАЛ -Бургас, КОЦ – Бургас, Белодробната болница, ОД на МВР и всички обществени институции, заявили тази необходимост.

Всички общини са получили пароли за достъп до разработеното от Община Бургас приложение с информация за лицата под карантина, излекуваните, локации с техните адреси, математически графики и цялостната информация за епидемиологичната обстановка в областта, събрана на едно място.

От вчера служителите на Социалния патронаж раздават допълнително хранителни пакети на потребителите по програмата на Социалното министерство.

В 13,00 часа започва среща между кмета на община Бургас и представители на всички вероизповеданията, за да се обсъдят мерки за дезинфекция и избягване на струпването на хора в храмовете по време на предстоящите религиозни празници.

От днес ще има изнесен пункт в Община Бургас, в който служители на администрацията и Общинския съвет ще даряват кръв.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай