ВМРО се срещна с "Хистореон"

На срещата бе представен проект за органично развитие на България

ВМРО се срещна с "Хистореон" | StandartNews.com

Организационният секретар на ВМРО и водач на листата в 23 МИР София град и 26 МИР София област Юлиан Ангелов проведе среща с представители на Института на свободните изследователи „Хистореон“. От страна на института присъства съпредседателят Димитър Димитров – кандидат за народен представител от гражданската квота в листите на ВМРО. На срещата присъстваха и кандидатът за депутат проф. Христо Смоленов и доц. д-р Явор Шопов, който също е съпредседател на Института.

На срещата бе представен проект за органично развитие на България, върху който стъпва бъдещото сътрудничество между ВМРО – БНД и ИСИХ. Проектът очертава стратегически насоки и описва конкретни действия в една от основните сфери на националното ни стопанство – земеделието. Необходими са конкретни мерки след естествения спад, и в някои отношения колапс, на земеделското стопанство и след допуснатите волни и неволни грешки в структурно и административно отношение. Затова ВМРО и Институтът на свободните изследователи се обединиха около конкретни политики и мерки за бързото възстановяване и развитие на земеделието в страната:

    Преструктуриране на земеделието в посока балансиране на интензивното и природосъобразното;    Постепенно възстановяване на националната поливна система в тясно взаимодействие между министерствата на земеделието, енергетиката, екологията, туризма и отбраната – съгласно държавен стратегически план, под ръководството на вицепремиер;    Приоритетно развитие на биоземеделието и съпътстващите го биотехнологии и производства;    Интегриране в земеделието на елементи на социалната политика и трудовата заетост.

Проектът, освен като основа за сътрудничество, представлява и изпълнение на основните цели на Института на свободните изследователи, като по него са работили: „Институт по древни цивилизации“, Димитър Димитръв FLS, акад. Цветан Цветков, д-р Христо Кожухаров, доц. д-р Явор Шопов, проф. Добрин Денев, проф. Христо Смоленов, Таня Христова – Доганова, доц. Атанас Орачев, проф. Живко Желев, проф. Татяна Ярулина, д-р Владимир Христов, Петър Скип, Мая Георгиева, инж. Георги Метев, адв. Ненко Дедьов, маг. Инж. Емил Нейков, Детелина Денчева и Маринела Желева. Накрая представителите на Института още веднъж отбелязаха множеството изпълнени ангажименти на ВМРО, което според тях е нещо рядко за годините на прехода, а и за тези след него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай