Зам.-министърът на спорта награди млади волейболисти в Кърджали

Зам.-министърът на спорта награди млади волейболисти в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. Зам.-министърът на младежта и спорта Калин Каменов заяви в Кърджали, че бъде прекъсната практиката за нерентабилни инвестиции в спортни съоръжения. Важното условие е те да се използват от повече хора. По повод ремонта на закрития плувен басейн в Кърджали, той подчерта, че има намерение лично да инспектира работата. Увери също, че няма да има проблем с продължаване на втория етап от рехабилитацията на стадион „Дружба".

Зам.-министър Каменов съобщи, че ще бъдат отпуснати средства и за ремонтиране на зала „Арпезос". По думите му важно е да се създават условия за масов спорт сред подрасващите. В тази връзка той съобщи, че община Кърджали е спечелила успешно три проекта на стойност 17 хил.лв. Това са клубовете по бокс, кану-каяк, а третият е за тренировки по футбол и волейбол през лятната ваканция.

В Кърджали зам.-министърът на младежта и спорта Калин Каменов награди победителите в първия национален турнир по волейбол за момчета от 13 до 15 години. Първи станаха юношите на Арда Кърджали. Турнирът по волейбол за Купата на областния управител се проведе на 2 и 3 февруари в спортна зала „Арпезос". В спортната надпревара участваха републиканските шампиони за 2014 г – ЦСКА и вицешампионите от „Арда", „Виктория Волей" от Пловдив и „Пирин" – Разлог.

„Здраве, постоянство и нови състезателни успехи пожела на младите волейболисти и областният управител Илия Илиев. Той изрази удовлетворение от успеха на първото издание пожела турнирът да стане традиционен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай