Взеха децата на родителите убийци

Прокуратурата подхваща майката и бащата на починалото от глад бебе

Взеха децата на родителите убийци | StandartNews.com

Хасково. Прокуратурата започна проверка на родителите, чието бебе е починало тази събота от глад в симеоновградското село Константиново. Социалните пък прибраха петте деца на Кирилка и Николай Николаеви. Родителите хранели 5-месечната си рожба само с каша от брашно, заради което мъничето развило белтъчен синдром, имунната му система се сринала и то починало.

Фамилията губи бебе за втори път. Преди няколко години заради липсата на пари родителите не могли да излекуват от пневмония 40-дневното си детенце. Така болестта приключила в фатален за пеленачето край.

Кирилка и Николай са мързеливи и не подхващат работа, обясниха хора от Константиново. Те се препитавали предимно като клошари и от просия. Основните твърди доходи, на които фамилията разчита, са около стотина лева месечно от детските надбавки. За две от децата не ги получавали, защото те не ходели на училище. Бащата прахосвал и малкото, което имали за пиене, разказаха съседи.

След новата смърт в къщата останалите пет деца на Николаеви бяха изведени от дома им. Малчуганите са на възраст от 2 до 15 години и са настанени при вуйчо им. Той и съпругата му и друг път са ги приютявали. Собствените им 4 деца вече били пълнолетни, а хората имали добри доходи. Петте деца ще получат по 100 лева еднократна социална помощ, съобщи шефът на регионалната служба „Социално подпомагане“ Грета Иванова.

При проверката в дома на семейството в Константиново социалните се натъкнали на потресаваща гледка. Къщата на многочисленото семейство била пред събаряне. Нямяло ток и вода. За малките се грижел най-големият батко Живко, който им осигурявал топло, като събирал дърва от гората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай