Венци и цветя за загиналите офицери в Пирин планина

Венци и цветя за загиналите офицери в Пирин планина | StandartNews.com

Разлог. Стотици родственици, близки и колеги почетоха в сряда 10-годишнината от трагичната гибел на четиримата офицери в Пирин планина.

В местността Бетоловото край Разлог хората се поклониха пред саможертвата на полк. Кирил Чамишки от РС „ПБЗН" - Благоевград, на подполковник Милко Пейковски, на майор Николай Радулов и на лейтенант Бойко Панайотов от българската армия. Четиримата мъже намериха смъртта си при гасене на голям горски пожар на 24 юли 2003 година при изпълнение на служебния си дълг. Тогава военен хеликоптер се разби при третия заход над мястото на огнената стихия, която бе обхванала гората.

Литургия отслужи отец Димитър Белчин, а възпоменателно слово произнесе бригаден генерал Златко Златков. Паметта на четиримата офицери бе почетена с военни почести от представители на ВВС и авиобаза Крумово, както и от представители на противопожарната служба. Всички сведоха глави и коленичиха в едноминутно мълчание. Близките и колегите на загиналите поднесоха венци и букети с цветя пред паметната плоча. Венец бе положен и от името на вътрешния министър Цветлин Йовчев. На церемонията присъстваха шефът на ГД „ПБЗН" Николай Николов, депутатът Любен Татарски, който бе кмет на община Разлог по време на трагедията, както и настоящият градоначалник Красимир Герчев.

"Дори и след 10 години усещам празнотата от липсата на брат ми. Сигурен съм, че така страдат и родствениците на останалите трима загинали. Всички бяха прекрасни хора с високо чувство за дълг, добри приятели, отговорни съпрузи, бащи и синове. Те направиха истински подвиг, героизъм в мирно време. Винаги ще ги помним", заяви братът на полковник Кирил Чамишки – Йордан.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай