Вдигат Логистичен център до АМ „Струма”

Вдигат Логистичен център до АМ „Струма” | StandartNews.com

Благоевград. Проектантите на Автомагистрала „Струма" увериха, че желанието на общинското ръководство в Благоевград за изграждането на Логистичен център ще се вземе под внимание. Изработването на окончателния проект за новата пътна отсечка ще се съобрази с искането на кметството. Това стана ясно по време на обществено обсъждане, което се състоя в четвъртък в благоевградската зала „22 септември".

Кметът Атанас Камбитов постави пред експертите въпроса за обособяването на допълнителен подход от магистралата към планирания транспортен център. Сред аргументите на кмета бяха, че в Благоевград се намира единствената митница между София и Солун, а географското положение на града го прави изключително подходящ за интермодален транспорт. Той изтъкна, че по този начин ще се осигури и подход от магистралата към многохилядните благоевградски квартали „Еленово" и „Струмско", които по-лесно ще могат да се възползват от пътния коридор.

Проектантите и пътните инженери увериха, че плановете на общината ще бъдат взети под внимание при разработването на окончателните чертежи и схеми за изграждането на ЛОТ 3 на автомагистрала „Струма".

При представянето на предпроектните планове стана ясно, че тунелът в Кресненското дефиле ще бъде най-дългият в Европа и втори по дължина в света. Проектантите предвиждат той да има две отделни тръби с дължина 15,3 километра, а сечението на всяка от тях да е около 11 метра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай