Увеличиха присъдата на убиец от с. Кочан

Увеличиха присъдата на убиец от с. Кочан | StandartNews.com

Наказание от 15 години лишаване от свобода при строг режим ще изтърпи 54-г. Дафин Незиров за убийството на Али Шерифов. Престъплението е извършено през нощта на 15 срещу 16 октомври 2012 г. в сатовчанското с. Кочан. Първоначално Окръжен съд – Благоевград наложи на Незиров наказание от 12 години „Лишаване от свобода", но то бе протестирано от прокуратурата. Апелативен съд - София уважи протеста и увеличи наказанието на 15 години затвора Върховният касационен съд потвърди това решение в сряда. Присъдата е приведена в изпълнение в четвъртък /1 октомври/, Дафин Незиров е задържан и отведен в затвора в Бобов дол за изтърпяване на наказанието.

В хода на разследването бе установено, че между него и жертвата Али Шерифов имало конфликт, който датирал от повече от година преди убийството. Причина за раздора били разпространяваните в селото слухове, че двамата имали интимна сексуална връзка. Али споделял това със съселяните си, поради което Незиров нееднократно го пребивал.

На фаталната дата 15 октомври 2012 г. около 23.30 ч. Дафин се прибирал към дома си в с.Кочан след употребено голямо количество алкохол. Той забелязал, че от едно от заведенията излиза Шерифов. Незиров го застигнал, замахнал и го ударил в задната част на главата, при което мъжът паднал на земята. Нападателят продължил да го рита в различни области на тялото няколко секунди, след което се навел, хванал го за дрехите и започнал да го влачи към тъмна пресечка. Там започнал да го стиска за шията и да му нанася силни удари с ръце и крака в областта на корема, гърдите и шията. След това подсъдимият се прибрал в дома си, като оставил пострадалия в безпомощно състояние на улицата. Малко по-късно Шерифов починал.

След убийството четирима други мъже от с. Кочан събраха смелост и се оплакаха в прокуратурата и полицията, че и те като убития са били насилвани от съседа им Незиров. Това доведе до ново съдебно дело в Гоце Делчев, което приключи с още една осъдителна присъда за Кочанския изнасилвач. Той бе осъден на 2,6 години затвор за блудство с четиримата мъже. Присъдата още не е влязла в сила, тъй като се обжалва и предстои решение на Окръжен съд - Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай