US-ротарианци ще реализират съвместни проекти с българските си колеги

US-ротарианци ще реализират съвместни проекти с българските си колеги | StandartNews.com

Стара Загора. Шестима американски представители на Ротари Интернешънъл ще посетят Града на липите през април, за да помогнат за реализацията на съвместни проекти и сътрудничеството между българските ротарианци и техните колеги от САЩ. Това съобщи Лорънс Фърбиш, дистрикт-гуверньор на Дистрикт Мейн и Ню Хемпшир, по време на срещата си със зам.-кмета на Старозагоската община Иванка Сотирова в понеделник. Американският гост обяви, че до 2 години ще бъде реализиран Глобален гранд проект в хуманитарната сфера.

Зам-кметът на общината Сотирова изрази подкрепата на общинското ръководство за редици инициативи на гражданските организации в полза на града и неговите жители. Стана ясно, че в края на май приключва проектът на старозагорския Ротари клуб за оборудване на най-модерната в България сензорна зала в дневния център за деца с увреждания в областния град. Проектът е на стойност за над 56 000 долара, като 23 000 лева са предоставени от общинския фонд за подпомагане на неправителствени организации.

Лорънс Фърбиш и съпругата му Барбара посетиха и разгледаха рудица културни обекти в областния град - регионалния исторически музей, музея „Неолитни жилища". Те се срещнаха и разговаряха и с академичното ръководство на Тракийския университет.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай