Ученици честват Ден на търпението в Пиринско

Ученици честват Ден на търпението в Пиринско | StandartNews.com

Ученици от десетки училища в Пиринския край ще честват навръх Благовещение, 25 март, Ден на търпението. Инициативата е на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград.

Събитията, които са свързани с инициативата, започнаха тази събота. Разпространяват се материали за популяризирането на идеята. Прави се и анкета за отношението на хората към търпението. Ще има различни прояви в учебните заведения. В някои от тях ще се представи послание, което да провокира положителни чувства и емоции за доброта, търпимост и уважение. Ще се изготвят информационни табла, ще има и информация в web сайтовете. Ще се създадат цветни алеи. Ще има радиопредавания, посветени на Деня на търпението. На някои места учители ще отделят минути в началото на часа, за да обяснят необходимостта от разбирателство, търпение, от умението да изслушваме и да уважаваме мнението на другия. Ще има грамоти за най-търпеливите учител и ученик.

Класове ще се срещнат с Неврокопския митрополит Серафим. Ще се говори за духовното и човешко извисяване, които са в основата на търпението. Ученици ще носят специални значки и емблеми, изработени от тях. Четвъртокласници ще направят щори за прозорците и на всеки елемент ще напишат пословици, поговорки и послания за търпението. Ще се проведат подвижни игри сред петокласниците под надслов „Търпението е знак на силните". В благоевградска гимназия ще има конкурс за най-добра приказка на тема: "Търпение", които ще бъдат събрани в албум. На дъските в класните стаи ще бъде изписано: 25 март – Ден на търпението. Ще се организира спортен празник в училище в Банско. Там ще има и среща на ученици, родители и учители с психолог на тема: „Да си търпелив е...".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай