Свикват спешна среща за битовата престъпност в Пловдив

Свикват спешна среща за битовата престъпност в Пловдив | StandartNews.com

Районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова изпрати днес до областния управител Здравко Димитров предложение за свикване на среща с участието на кметовете на общините в Пловдивска област и представители на полицията за вземане на спешни мерки за овладяване на битовата престъпност. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив. Причината за искането на районния прокурор са зачестилите напоследък кражби и грабежи спрямо жители на малки населени места.

Мутафова предлага да се направи анализ на криминогенната обстановка, интензитета на извършване на престъпленията против собствеността и личността на гражданите, както и създаване на оптимална организация от ОД на МВР-Пловдив за охрана на обществения ред.

Районният прокурор на Пловдив иска и ревизия на съществуващото видеонаблюдение в малките населени места, а в последствие камерите да бъдат вписани и в регистър.

„Настоявам да бъде изготвен регистър на съществуващото видеонаблюдение в малките населени места, което означава да се провери как се експлоатират съоръженията, дали има технически негодни и възможностите за рехабилитацията им", уточнява Гергана Мутафова.

На срещата ще се дискутира и състоянието на уличното осветление, както и предприемането на мерки за подобряване на външната инфраструктура в тези райони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай