Ски легенда с почетния знак на кмета на Банско

Ски легенда с почетния знак на кмета на Банско | StandartNews.com

Банско. Градоначалникът на Банско Георги Икономов връчи Почетния знак на кмета на трикратния световен шампион и двукратен носител на Големия кристален глобус Щефан Еберхартер. Това стана на официалната церемония за откриването на зимен сезон 2014-2015 г., която се проведе в събота вечер на площад „Никола Вапцаров".

Ски легендата от Австрия бе ВИП гост за старта на сезона в най-добрия ни зимен курорт. събитието уважиха министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на Българска федерация по ски Цеко Минев, посланикът на Австрия Роланд Хаузер, почетният гражданин на Банско и велик ски шампион Марк Жирардели и нашата легенда в белия спорт Петър Попангелов.

„Не е случайно, че Aкемията на световните ски - награди удостои за втори път града ни с приза „Най-добър зимен курорт в България. С всяка изминала година утвърждаваме Банско като курорт от световна величина. И това го доказва кръгът от Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени, който ще се проведе през 2015 г.", каза кметът Икономов. Всички си пожелаха много сняг и успешен сезон, а за доброто настроение се погрижиха Калин Велъов и Нина Николина, които представиха музикалния си спектакъл „Pendara Ethno Project".

Открит бе и Коледният базар, който ще продължи до 12 януари следващата година. От дървените къщички, които са разположени на централния площад, посетителите ще могат да си закупят коледни сладки и украса, свещи и ръчно изработени произведения. За най-малките жители и гости на града ще бъде направена детска работилница, където малчуганите да изработят сами своите подаръци. След церемонията празнична заря огря небето над Банско, a в бар "Happy end" се състоя и партито, съпътстващо откриването на сезона. Невероятните изпълнения на „Fierce Angels Party" заредиха присъстващите с много енергия и добро настроение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай