Скандал в съда заради Милан, прегазил човек

Скандал в съда заради Милан, прегазил човек | StandartNews.com

Пловдивският окръжен съд отказа да наложи постоянен арест на 24-годишния Милан Дивеков, който на 12 август уби на пешеходна пътека 63-годишния Димитър Димитров, връхлитайки с над 100 км/час. Човекът издъхна на място. Съдия Нина Кузманова уважи искането на обвиняемия и го пусна под домашен арест. Според нея той не е обществено опасен и няма риск да се укрие.

Съдът започна заседанието си в 14.00 часа, катоа бяха изслушани пледоариите на прокурора и на адвоката на младежа. Прокуратурата настоя за налагане на марка "задържане под стража", тъй като 24-годишният младеж имал богато минало с инциденти и нарушения по пътя. "Подсъдимият е придобил книжка през април 2009 и юли вече е получил първата си санкция", отбеляза прокурор Тодор Павлов. Според него има опасност младежът да предизвика друг инцидент или да се укрие.

Адвокатът на Милан - Димитър Антонов, подчерта, че съдът трябва да вземе под внимание показанията на свидетели. Според тези независими свидетели по време на инцидента не е имало гонка. Това е заявил в показанията си и разпитаният полицай. Отново според свидетели загиналият пешеходец е тичал към пешеходната пътека.

"В протокола от огледа е посочено и друго. Има две следи от спирачен път. Има и трета следа, която спира преди пешеходната пътека, тоест моят подзащитен се е опитал да извърши спасителна маневра", каза още Антонов.

Единственото, което Милан заяви в своя защита, бе, че съжалява за стореното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай