Шивашка фирма в Момчилград разкрива 40 работни места

Шивашка фирма в Момчилград разкрива 40 работни места  | StandartNews.com

Кърджали. Предприятие за производство на дънково облекло „Туна Деним" в Момчилград разширява производството и разкрива още 40 работни места. Новият цех вече е ремонтиран и се очаква до края на годината да заработи.

На среща във фирмата кметът Акиф Акиф се запозна с направените досега инвестиции и с бъдещите намерения на собственика. Придружен от изпълнителния директор на Светлозар Илиев, градоначалникът разгледа новата база и обсъди дейността на фирмата. „Бизнесът, общината и държавата трябва да обединят усилията си за насърчаване на заетостта и реализиране на нови програми", посочи момчилградският кмет. Акиф Акиф разговаря с работниците и се запозна с очакванията им от местната власт. В шивашкото предприятие в момента са наети 180 души предимно жени от общинския център и околните села.

Фирмата е сред водещите работодатели в бранш в региона. Тя осигурява транспорт и храна на работещите. По думите на заетите в производството трудовите възнаграждения се изплащат редовно, а средният месечен доход е 400 лв. Ръководството на фирма „Туна Деним" обсъждат идеята за откриване и на собствено перално стопанство в Момчилград. Ако се осъществят намеренията им, новата придобивка ще осигури работа на още 80 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай