Шефка изгоря заради изтезавания Цецко

Шефка изгоря заради изтезавания Цецко | StandartNews.com

Враца. Изтезаваният Цецко от Враца, който трогна цяла България, докара тежки санкции във врачанската социална служба. Шефката на отдела за закрила на детето Незабравка Костова е уволнена. Началничката на службата Нели Стоянова и социалният работник, на когото е било поверено проблемното семейство, пък са наказани.

Мъченията, на които е подлаган 5-годишният Цецко, бяха разкрити в началото на април. Тогава се разбра, че момченцето е връзвано в най-големите студове в щайга на балкона. Крачетата му бяха измръзнали и гноясали, наложи се част от пръстчетата му да бъдат ампутирани. Сега детето вече тича след професионалната намеса на лекарите от детската хирургия на врачанската болница. Цецко живее при приемни родители в Монтана и се чувства щастлив.

Наскоро майка на Цецко роди шестото си дете, но тъй като е с отнети родителски права, то също е в сиропиталище, където са и четирите сестри на Цецко. Досъдебното производство срещу майката все още не е приключило. Уволнената Незабравка Костова пък ще обжалва най-тежкото дисциплинарно наказание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай