Шеф на Камерна опера: Недопустимо е музиканти да бламират концерт

Шеф на Камерна опера: Недопустимо е музиканти да бламират концерт | StandartNews.com

Благоевград. Носителят на „Аскеер" Петър Радевски оглави временно до насрочване на конкурс за директор Камерна опера - Благоевград. Той не скри, че има напрежение в колектива, в който цари съмнение и недоверие.

 

„В четвъртък има спектакъл с участието на музиканти в театъра. Едни обаче ми казаха, че не знаят, други са болни, а трети може да не дойдат от София. Не обичам да ми се въртят номера, постановката няма да падне. Всеки музикант трябва да иска да има концерт, а не да го убива", каза на пресконференция в сряда Радевски. Той е бил композитор и директор на Драматичен театър – Пловдив и на „Държавна опера" - Стара Загора, преподавал композиция в „Xavie University" в Синсинати, САЩ и музика в Малмьо, Швеция. Увери, че няма да уволнява никой, но няма да позволи да не се работи. Музикантите вече му се оплакали, че вземат ниски заплати, че не са оценени.

 

„Трудно ще ми бъде. Но трябва да има дисциплина и тръпка да се работи. Камерна опера ще отвори вратата си към хората. Похвално е, че община Благоевград поддържа тази културна институция. Искам да успокоя колегите, че няма да съм неин ликвидатор. Ако участвам и спечеля конкурса, ще направя всичко, за да следваме програмата ми за развитие на операта", каза още носителят на „Аскеер". Целта му е да направи работеща структура тази културна институция, да има повече изяви и участия, да генерира приходи. Това ще доведе и до по-високи възнаграждения за оркестрантите. „Нищо не пречи всяка събота или неделя да има спектакъл за децата, , всяка седмица да има камерен концерт, а всеки месец – спектакъл. Най-важното е да мотивирам тези хора да работят и да сме професионален колектив", допълни новият шеф на Камерна опера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай