Съдът не върна главен архитект на работа

Съдът не върна главен архитект на работа | StandartNews.com

Бившият главен архитект на община Петрич няма да се върне на работа. Решението е на Административния съд в Благоевград. Магистратите отхвърлиха жалбата на Борил Божиков срещу заповедта за уволнение, издадена от градоначалника Димитър Бръчков.

Останалият без работа общински служител твърдеше, че е уволнен незаконосъобразно през ноември миналата година от новоизбрания общински кмет. Божиков бе уволнен, тъй като бе установено, че има конфликт на интереси в качеството му на общински служител.

При издаване на разрешения за строеж като председател на Общински експертен съвет по устройство на територията при подписване на протоколи през 2012 година за приемане на технически проекти, изготвени от неговата дъщеря, не е подал декларации по член 12, точка 4 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Съдът отхвърли жалбата на бившия архитект и го осъди да заплати 420 лева за консултантско възнаграждение. Решението подлежи на обжалване пред Върховен административен съд в 14-дневен срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай