Събор за Илинден в най-новото село

Събор за Илинден в най-новото село | StandartNews.com

Най-новото село у нас – Попови ливади, ще е домакин на традиционния събор по повод 113 години от Илинденско-Преображенското въстание. Тази година събитието, което се организира от община Гоце Делчев, ще се проведе на 30 юли, събота.

Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденската епопея и с молебен за здраве, които ще отслужи Неврокопският митрополит Серафим. На паметника ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието.

Празничният концерт започва в 11.30 часа на голямата поляна в село Попови ливади. На сцената ще се качат изпълнителите Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Иван Арнаудов, Мария Христова, Васил Пиргов и Ирина Паскалева, Сборен оркестър от Гоце Делчев с ръководител Здравко Георгиев. Специално участие в програмата ще вземат народните певци Володя Стоянов и Кирил Костов. Трима големи македонски изпълнители също ще пеят за присъстващите. Гости на събитието са певците Кирил Митоски, Сузана Спасовска и Наум Петрески. Тази година на събора ще се проведат и народни борби. Осигурен е транспорт от града до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев" от 08.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай