РЗС пита санданчани как да се развива общината и кой да е кандидат за кмет

РЗС пита санданчани как да се развива общината и кой да е кандидат за кмет | StandartNews.com

Владика освети новия клуб на партията и на Граждански съвет

Неврокопският митрополит Серафим отслужи тържествен водосвет на новия клуб на партия „Ред, законност, справедливост" и на Граждански съвет "Развитие за Сандански". Стотици санданчани посетиха офиса на ул. "Македония" №39 и получиха специален бележник за гражданско участие в изработването на програма за управление на общината.

„Нашата цел е гражданите на Сандански реално и пряко да вземат решенията в своята община. Започваме още отсега. Даваме глас на всеки. Правим най-мащабната анкетна кампания, достигаща до възможно най-много жители на община Сандански. Правим го и с поредица от публични обсъждания. Предлагаме на Вашето внимание проекта на Програма за управление на община Сандански 2015 – 2020 г. Нека я създадем заедно", пише в бележника.

Всеки жител може да представи своите виждания за максимално конкретна, работеща и модерна програма. По този начин те ще участват в управлението на общината и в обществения живот. Само така можем да превърнем нашия прекрасен край в по-добро място за живот и работа, категоричен е лидерът на РЗС Яне Янев.

Всеки вторник и четвъртък офисът ще е отворен за тези, които искат да обсъдят идеите си и да допринесат за повдигането на важните за тях теми.

Според Яне Янев е необходимо културно възраждане на града. За да може да има икономически възход на Сандански, трябва младите хора, завършили висшето си образование в София и престижните университети в Европа и САЩ, отново да се приберат тук и да са част от новото управление на община Сандански. Крайно време е политическите програми да не се пишат в тъмни кабинети от мрачни персони и управленския екип на общината да бъде извън корупционните схеми на местните феодали, сподели лидерът на РЗС. Кандидатът за кмет на община Сандански, както и тези за общински съветници партията ще издигне след директно допитване до гражданите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай