Ретро парад събра мнозина в Каварна

Ретро парад събра мнозина в Каварна | StandartNews.com

Добрич. 42 ретро автомобила, собственици на колекционери от цялата страна дефилираха в събота в Каварна, където пък се събраха стотици фенове на старите возила. Собствениците на уникалните автомобили споделиха, че притежанието на такъв автомобил днес е лукс и много скъпо хоби, тъй като поддръжката е изключително скъпа.

След като преминаха по бул. "България" ретро возилата паркираха в центъра на морския град, където любителите на стари коли имаха възможност да ги разгледат и да си направят снимки за спомен, а кметът Цонко Цонев и режисьорът Андрей Слабаков отличиха най-атрактивните.

Сред уникалните коли, дошли на собствен ход в Каварна бяха "Рокни Студибейкър", "Пакард Ултраматик" и „Студибейкър Ерскин", които бяха и сред отличените. „Рокни Студибейкър" е произведен през 1930 г. Нейният притежател Дончо Дончев, който е член на „Ретро автомобилен клуб Пловдив", увери, че колата е единствена в България.

86-годишният „Студибейкър Ерскин" е собственост на Мирослав Мирославов, представител на клуба от Шумен. А атрактивният "Пакард Ултраматик" на Иван Стратиев е возилото, привлякло най-много внимание от гости и жители на града и отличено с купа за първо място на ретро парада в Каварна. Парадът на ретровозилата продължи извън граница, те се отправиха към Мангалия, Румъния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай