Проверяват учител за закани във Фейсбук

Проверяват учител за закани във Фейсбук | StandartNews.com

Смолян. Скандал с учител в Смолян предизвика проверка на регионалния инспекторат по образование заради недоволство на родители и възпитаници в Природо-математическата гимназия "Васил Левски".

В социалната мрежа преподавателят по психология Никола Кисьов отприщил гнева си с яростни нападки срещу учениците, които не се подчинили на призива му да избягат от час, за да подкрепят училищния отбор на футболен мач. Липсата на публика предизвикала пороя от циничните постове на преподавателя, изпъстрени с псувни и закани с явен сексуален подтекст. Бесен заради слабата агитка, Кисьов избълвал десетки постове с обиди към тийнейджърите, повечето от които са недвусмислени педофилски и хомосексуални закани.

Вчера директорът на регионалния инспекторат в Смолян Иван Муцевски незабавно подал сигнал в просветното министерство, а междувременно комисия от трима експерти вече проверява скандалния случай. Муцевски е сезирал и районната прокуратура в Смолян, за да се направи проверка от специализираните органи дали страница на Кисьов в мрежата е пострадала от хакерска атака, или той действително е автор на мръсотиите в личната си страница. Резултатите от проверката ще бъдат приложени като доказателство при вземането на решение за санкциите спрямо преподавателя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай