Припаднали заради горещия ад край Дупница, раздават им вода

Припаднали заради горещия ад край Дупница, раздават им вода | StandartNews.com

Хора припадат заради жегата и километричното задръстване на главния път Е-79, от сутринта има километрични опашки. От община Дупница съобщиха, че са изпратили 2 400 бутилки с минерална вода, които да бъдат раздадени на попадналите в адското задръстване хора.

„Положението се оказва доста сериозно. Дежурният в общината ни уведоми, че само при него са постъпили 12 сигнала за припаднали от жегите хора, а още десетки са подадените към 112 сигнали за влошено състояние заради високите температури и липсата на вода", обясни кметът на Дупница Методи Чимев.

"Правим организация в момента с осигуряването и на хора, които да раздават водата. Няма как да реагираме по цялото трасе, но където можем ще действаме, ако е необходимо ще докараме още вода" , допълни градоначалникът.

По-рано стана ясно, че на входа на Дупница е станала катастрофа между ТИР и кола, която допълнително е усложнила движението по АМ "Струма".

Първият почивен ден де превърна в ад за много българи заради километричните задръствания по пътищата и големи закъснения при влаковете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай